dimecres, 9 de novembre 2022

Canal Viu rebutja el cobriment amb plaques solars dels Canals d'Urgell

Canal Viu rebutja el cobriment amb plaques solars dels Canals d'Urgell

La Plataforma Canal Viu ha rebutjat, en un comunicat, la proposta de cobrir el Canal d'Urgell i també el Segarra-Garrigues amb plaques solars per tal d'augmentar la capacitat energètica del país. Aquesta proposta fou una de les que es va posar sobre la taula en la passada Comissió d'Acció Climàtica (sessió núm. 17 del passat 2 de novembre) del Parlament de Catalunya, durant la qual, la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, va assegurar que una de les vies per arribar a produir el 30 per cent de l'energia que consumim és instal·lar plaques solars en teulades, mitjanes de carreteres i també en infraestructures com els canals de Catalunya: "El Canal d'Urgell, quan l'estiguem modernitzant, o abans, el canal Segarra-Garrigues, o el canal de la Dreta de l'Ebre i el de l'Esquerra, per què no. Amb tot això faríem el trenta per cent de l'energia que necessitem".

En relació a aquesta possibilitat, des de la Plataforma Canal Viu recorden que els Canals d'Urgell, amb les seves banquetes, són el major i únic espai verd i arbrat de tota la Plana de Lleida. La instal·lació de plaques solars, argumenten, és totalment incompatible amb la presència d'arbres. "No és de rebut i totalment contradictori que en nom de la lluita contra el canvi climàtic es vulgui destruir l'element més característic del paisatge de la Plana de Lleida, les banquetes arbrades dels canals, a la vegada que seria incompatible amb la seva ja iniciada restauració", indiquen en un comunicat.

A més, afegeixen que ja s'ha redactat un projecte ambiental per la pròpia Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell que preveu replantar els arbres a tots els canals on actualment no n'hi ha i que donaria lloc a una via verda de 325 Km que enllaçaria tots els pobles per on passen els canals.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius