dimecres, 16 novembre 2022

Agramunt recicla el 87,48 per cent dels residus que ha generat durant el primer any del Porta a Porta

Agramunt recicla el 87,48 per cent dels residus que ha generat durant el primer any del Porta a Porta

Agramunt ha aconseguit reciclar, durant el primer any d'implantació del sistema Porta a Porta, el 87,48 per cent dels residus que ha generat, una xifra que provoca una valoració molt bona d'aquest sistema, tal i com indica el regidor de Serveis Municipals, Xavier Secanell: "La valoració que n'hem de fer només pot ser una i és que, en general, el triatge ha millorat i molt, i el medi ambient n'és el primer beneficiari".

Cal recordar que aquest sistema es va implantar al municipi d'Agramunt al març del 2021 i que consta d'un sistema de recollida porta a porta parcial, ja que només es recullen dues fraccions, l'orgànica i la resta. 

Tot i els bons resultats, també cal destacar que la xifra de recollida de la fracció de la resta, que és la que acaba soterrada a l'abocador, ha augmentat, durant aquest any 2022. Per tal de fomentar el correcte reciclatge, des del consistori es va aprovar, al passat ple municipal, el fet d'agilitzar el sistema de seguiment, per tal de detectar en quins domicilis no s'està realitzant una correcta separació dels residus: "Ja ha passat un any. Ara estem acabant de polir la base de dades per poder sancionar, de manera que, en endavant, passat el primer avís, es podrà sancionar".

Per altra part, el consistori també baralla la possibilitat de modificar la freqüència de recollida de la fracció de la resta per tal de fer-la més eficient i reduir els costos. En aquest sentit, els possibles canvis que hi pugui haver, s'implantaran a partir del 2023, després d'haver-los avisat degudament.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

1°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 14°C
  DL
 • 13°C
  DT
 • 11°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 16°C
  DV

En directe

Els Informatius