dimarts, 22 novembre 2022

El Banc d'Aliments inicia el Gran Recapte amb la previsió d'atendre 29.000 persones a Lleida

El Banc d'Aliments inicia el Gran Recapte amb la previsió d'atendre 29.000 persones a Lleida

El Banc d'Aliments de Lleida ho té ja tot a punt per a dur a terme, durant els propers dies divendres 25 i dissabte 26 de novembre, la 14a edició del Gran Recapte, una activitat solidària que permet abastir a les famílies que ho necessiten d'aliments bàsics com la llet, l'oli o les conserves. Pel que fa a la província de Lleida, la previsió, indica la directora del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, Teresa Farré, és que es necessiti aliments per a prop de 29.000 persones: "La previsió de Lleida és que l'any 2021 vam atendre a 28.515 persones i, per tant, pensem que a finals d'any i principis del 2023 atendrem a 29.000 persones. Per tant, tots aquests aliments arribaran a 29.000 persones que es troben en situació de vulnerabilitat de les comarques de Lleida".

Aquest any, el Gran Recapte torna amb un format mixt, amb la recollida física d'aliments, les aportacions econòmiques i la participació activa del voluntariat. Així doncs, durant els dies 25 i 26 de novembre, es farà la recollida física d'aliments a diferents supermercats i mercats de tot Catalunya (la recollida també es farà el diumenge 27 en aquells establiments que estiguin oberts)

Del 25 de novembre al 6 de desembre, per altra part, es podran fer les donacions monetàries a la línia de caixa dels establiments i al web www.granrecapte.com

L'objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària en el nostre entorn, per afavorir la donació d'aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs dels Aliments al llarg de l'any.

El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 euros que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. Es necessita oli, llet i conserves (peix i verdures). Son aliments que no arriben als Bancs dels Aliments a través de la lluita contra el malbaratament alimentari.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

1°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 14°C
  DL
 • 13°C
  DT
 • 11°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 16°C
  DV

En directe

Els Informatius