dimecres, 23 novembre 2022

Alerten del pic de contagis provocat per la bronquiolitis

Alerten del pic de contagis provocat per la bronquiolitis

La incidència de la bronquiolitis als centres d'atenció sanitària ha incrementat durant els darrers 10 dies de forma exponencial, una situació que també s'ha viscut al cap d'Agramunt, on s'ha vist un creixement exponencial dels casos, tal i com indica l'infermer del CAP d'Agramunt, Albert Romero: "Hem vist un creixement exponencial en molt poc temps. Si extrapolem les dades a nivell general, estem veient que aquí estem igual".

Aquesta patologia es concreta en la inflamació de les petites vies respiratòries del pulmó, els bronquíols. Afecta, sobretot, a menors de 2 anys: "Aquest tipus de patologia afecta sobretot als nens i nenes menors de 2 anys i és estacional. Ens va des del novembre fins al març".

Els principals símptomes són similars a un constipat, amb mucositat nasal, febre i tos. En els cas dels menors de 2 anys, a més, es pot complicar provocant dificultat respiratòria: "El principal signe d'alarma al que hem molt d'estar molt atents en nadons i menors de 3 mesos, és que presenti una dificultat respiratòria. Un nadó no et dirà que li costa respirar però hi ha unes característiques que tenen tots quan presenten aquesta dificultat".

A part, també s'ha d'estar atent a altres senyals d'alerta com la durada de la malaltia, si el nadó presenta tos persistent, dificultat respiratòria (se li marquen molt les costelles quan respira), menja poc (i no mulla el bolquer) i està poc actiu i queixós.

Davant de l'aparició d'aquesta patologia, es recorda que no hi ha tractament efectiu amb medicaments. Per tant, no s'han de donar a les criatures xarops per a la tos, mucolítics o antibiòtics. El tractament que se'ls dona és només per millorar la simptomatologia respiratòria, i cal seguir sempre les indicacions de l'especialista de pediatria.

Sí que es pot administrar un antitèrmic si hi ha febre, proporcionar una bona hidratació, fer rentats nasals, entre altres.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

1°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 90%
vent: 0km/h C

 • 14°C
  DL
 • 13°C
  DT
 • 11°C
  DC
 • 11°C
  DJ
 • 16°C
  DV

En directe

Els Informatius