dilluns, 28 de novembre 2022

La sardana 'Agro Muntis' guanya el segon concurs de composició de sardana d'Agramunt

La sardana 'Agro Muntis' guanya el segon concurs de composició de sardana d'Agramunt

La sardana ‘Agro muntis', creada per Xavier Ventosa Molner, ha estat la guanyadora del segon concurs de composició de sardana convocat per l'Escola Municipal de Música d'Agramunt (EMMA) i l'Ajuntament d'Agramunt. Ventosa s'endú el premi de 1.000 euros mentre que el segon premi, dotat amb 500 euros (patrocinat per la IGP Torró d'Agramunt), és per l'obra ‘Gina', de Lluís Alcalà i Baqués. Aurora Vizentini, amb la sardana ‘Màgia' ha estat la tercera finalista. Tots ells han rebut un lot de torrons gràcies també a la col·laboració de la IGP.

L'entrega dels premis va tenir lloc aquest diumenge, en el marc de la celebració de Santa Cecília per part de l'EMMA. El jurat ha destacat la gran qualitat de les quinze obres presentades i la gran dificultat que hi ha hagut a l'hora de fer la tria. En aquesta edició s'ha volgut posar en valor la varietat, els diferents estils i la riquesa de les propostes, i també el fet que s'han rebut sardanes de plaça i sardanes de concert.

El públic assistent a l'acte va poder escoltar les tres peces finalistes per primera vegada, quan foren interpretades per la cobla Jovenívola d'Agramunt. 

Després de la interpretació de les sardanes es va fer l'entrega dels diplomes i obsequis als finalistes. El guanyador, Xavier Ventosa, no va poder assistir a l'acte, però va enviar un vídeo agraint el guardó.

D'altra banda, durant l'acte també es va fer entrega dels premis del quart concurs musical de santa Cecília adreçat a l'alumnat de l'escola. L'entrega de premis va anar a càrrec de Judit Serra, regidora d'educació; Anna Puebla, membre de l'AMPA de l'EMMA i Mariana Grosu, de l'equip directiu de l'escola. Un cop entregats els guardons, els premiats van interpretar les seves obres damunt l'escenari.

Els guardonats han estat els següents: 

- Categoria A: 1r premi per Nora Sorribes i Ester Cabrils  amb l'obra: ‘Il·lusió'.

- Categoria C: 1r premi per Júlia Martínez, Joana Mir i Ivet Puebla amb l'obra: ‘Yo no...'

- Categoria D: 1r premi per Jan García amb l'obra ‘Arriba l'alegria'; i segon premi per Genís Gilabert, Arnau Vilaró, Lluc Figuera i Mariona Alonso amb l'obra ‘Temps de castanyes'. 

- Categoria E: 1r premi per Lis Garcia, Arlet Grau i Ariadna Stoian amb l'obra ‘Un dia de tardor'; i segon premi per Adrià Cases, Roc Buireu i Roc Pintó amb l'obra ‘Els amics'.

 Per finalitzar la celebració de santa Cecília, la cobla formada per alumnes de l'escola de música van fer mitja ballada de sardanes a la plaça del Mercadal.

Foto esq.: Lluís Alcalà, recollint el segon premi del 2n Concurs de Composició de Sardana.

Foto dret. : Foto de grup de tots els premiats del 4t Concurs Musical de Santa Cecília.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius