dijous, 1 de desembre 2022

Agramunt amplia l'enllumenat nadalenc adoptant mesures d'estalvi energètic

Agramunt amplia l'enllumenat nadalenc adoptant mesures d'estalvi energètic

L'Ajuntament d'Agramunt amplia, aquest any, l'enllumenat nadalenc estrenant un nou panell lluminós que segueix la iniciativa engegada l'any passat a partir de creacions d'artistes locals. Així ho indica el regidor de Promoció Econòmica, Joan Pijuan: "Una, és donar continuïtat a les llums de Nadal personalitzades que vam fer l'any passat, amb els dissenys de la Serafina Balasch i l'Anna Ribó, aquest any incorporarem un tercer disseny, de la mà de la Rosa Marsà. És un panell de 5 metres d'ample i que col·locarem a l'avinguda Jaume Mestres".

Concretament, la nova proposta és una creació de l'agramuntina Rosa Marsà i el seu disseny està inspirat amb la portalada de l'Església Santa Maria d'Agramunt. El disseny estarà ubicat a l'avinguda Jaume Mestres i se sumarà a la flor de lis i a la silueta dels torrons d'Agramunt i la xocolata a la Pedra que ja es van instal·lar l'any passat i que són creacions de Serafina Balasch i Anna Maria Ribó. 

Per altra part, aquesta setmana també s'ha instal·lat una estructura de llum de gran volum a la plaça del Pou, una proposta consensuada amb els botiguers per incentivar les compres nadalenques. Es tracta d'una instal·lació de quatre metres d'alçada per quatre metres d'amplada, en forma de regal lluminós, amb la qual la ciutadania hi podrà interactuar ja que podrà entrar-hi a dins: "Hi haurà, a la Plaça del Pou, una estructura de 4x4 metres, en forma de regal de Nadal, de color vermell, molt vistós. L'ubicarem allí per decorar la zona i per crear aquest ambient de Nadal que busquem".

La construcció de l'estructura està feta amb plàstic reciclat i tindrà un consum molt baix de només 260w. 

L'Ajuntament d'Agramunt enguany farà un pas més enllà per reduir la despesa econòmica i també la despesa energètica, per això entre altres, ha llogat i no comprat aquesta gran estructura i ha tingut en compte que sigui de baix consum i de tecnologia led. A més, també ha decidit reduir el nombre d'hores que estarà encès l'enllumenat nadalenc. En concret, es programarà un horari d'encesa diferent a l'enllumenat públic i les llums de Nadal s'apagaran a les deu de la nit, reduint així el temps d'encesa a unes vuit hores diàries. L'enllumenat de Nadal s'encendrà aquest cap de setmana, tret de l'arbre de llums de la plaça de l'Església que s'encendrà el dia 8 de desembre amb motiu del Mercat de Nadal. 


Imatge: Les noves llums nadalenques s'uniran a les actuals, com l'arbre de Nadal de la Plaça de l'Església

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius