dimarts, 3 de gener 2023

Agramunt afronta el 2023 amb inversions com la nova rotonda a la C-14 o la rehabilitació de l'antiga caserna

Agramunt afronta el 2023 amb inversions com la nova rotonda a la C-14 o la rehabilitació de l'antiga caserna

Agramunt inicia l'any 2023 amb llum verda a diferents inversions que van ser aprovades al passat ple municipal, que va tenir lloc al desembre. El pressupost municipal per al 2023 puja a 6.154.117 euros, un 5 per cent més que l'any passat. En sessions plenàries anteriors, els consistori ja va aprovar no apujar la majoria de taxes i ordenances, i per això, el pressupost per aquest any continua enfocat a la recuperació econòmica de les famílies. 

Dins el pressupost s'han previst un conjunt d'actuacions per continuar l'adequació del municipi i la millora de l'eficiència energètica dels edificis municipals. Entre les inversions a destacar, hi ha el projecte que permetrà millorar la seguretat vial i l'accessibilitat a la C-14 amb una nova rotonda; la primera fase d'arranjament de la façana de l'edifici on està ubicada l'escola Macià- Companys; el projecte Vibra que contempla la rehabilitació de l'antiga caserna i el tram urbà de la via verda del Riu Sió al seu pas per Agramunt. També s'ha previst una ampliació de partida al projecte de modernització i gestió sostenible de l'edifici del Teatre Casal Agramuntí.

El pressupost també inclou una partida per formar l'alumnat agramuntí en robòtica; una partida per l'adquisició d'unes plataformes multifuncionals; l'adquisició d'un vehicle elèctric i l'arranjament del bar del camp municipal d'esports. 

Els pobles del municipi també estan presents al pressupost i s'ha previst una partida econòmica pel projecte de la piscina a Montclar.

El consistori continuarà tenint en compte el patrimoni històric, i torna a habilitar una partida per acabar l'arranjament del carrer Sabateria de Dalt, la intervenció arqueològica per la conservació les cobertes més antigues de la vila, i la millora d'accés a l'aparcament del Viladàs. 

Per dur a terme aquestes inversions, l'ajuntament a més del pressupost municipal comptarà amb subvencions importants de la Generalitat de Catalunya, del Servei Català de Trànsit, de la Diputació de Lleida, o de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, a més d'altres petits ajuts que s'espera rebre d'altres organismes i institucions. 

En aquesta sessió plenària també es va aprovar el pressupost pel 2023 de la Residència Geriàtrica municipal Mas Vell. Ambdós pressupostos es van aprovar amb els vots favorables dels nou regidors d'Acord d'Esquerra i els vots en contra de tres regidors de Junts per Agramunt.

A la sessió plenària també es va sotmetre a votació, amb els vots favorables de tots els regidors, el padrons fiscals del 2023 i el seu calendari de cobrament; l'aprovació del Pla Antifrau i la declaració institucional sobre la lluita contra el frau; l'aprovació del conveni de col·laboració entre l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, i l'aprovació de l'increment salarial de l'1,5 per cent del personal de l'Ajuntament d'Agramunt segons la Llei 18-2022. 

Foto: Moment de la votació del pressupost municipal previst per al 2023.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius