dimarts, 17 de gener 2023

Agramunt implanta el projecte Llavor als seus centres educatius

Agramunt implanta el projecte Llavor als seus centres educatius

Agramunt iniciarà, aquesta mateixa setmana, el projecte Llavor, que permetrà dotar de nocions sobre robòtica i competències digitals als alumnes agramuntins. Llavor és un projecte educatiu del grup bonÀrea nascut l'any 2020 mitjançant la metodologia LEGO Education. Està centrat en les competències digitals i habilitats del segle XXI relacionades amb les ciències, la tecnologia, l'enginyeria i les matemàtiques (STEM) de l'alumnat escolaritzat en centres educatius. Guissona ha estat el primer municipi a implantar aquest projecte, i seguint amb el seu exemple i després dels èxits aconseguits, Agramunt també oferirà aquesta formació gratuïta i universal que s'inclourà dins el currículum escolar. 

L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, destaca que permetrà democratitzar aquesta assignatura per tots els alumnes: "Això ens permetrà, el fet que sigui un projecte universal i gratuït, arribar a tot tipus d'alumnat".

Per la seva part, Jaume Alsina del grup bonÀrea ha destacat la bona sinergia que hi hagut des del primer moment que van presentar la iniciativa a Agramunt, tant amb l'equip de govern del consistori com amb les empreses: "Hem trobat a Agramunt els millors companys de viatge per seguir plantant aquesta llavor fora del municipi de Guissona". 

El projecte a Agramunt tindrà una durada de quatre anys, i la primera fase d'implementació es durà a terme aquest segon trimestre de curs dins l'horari escolar amb una hora de formació setmanal. S'oferirà a un total de 214 alumnes de cinquè i sisè de primària i 1r d'ESO. Durant les vacances de Nadal, el professorat s'ha estat formant per aplicar aquestes noves metodologies d'aprenentatge dins de l'àmbit STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts i Mathematics). 

El cost del projecte són 30.000 euros i ha estat possible portar-lo a Agramunt gràcies a l'aportació del propi ajuntament, i les aportacions de les empreses agramuntines Grupo Consist, Torrons Vicens, Indústries Jové Balasch, Copiral, Rotecna i Maquinària Triginer, a més del suport dels centres educatius. El consistori també ha comptat amb l'acompanyament del grup bonÀrea, Caixa Guissona i Robotix, impulsors del projecte. Des de l'ajuntament està previst poder implantar el projecte a segon d'ESO el curs que ve arribant als 277 alumnes. 

Foto: Presentació del projecte Llavor a Agramunt amb tots els col·lectius i empreses implicats. 

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

3°C

cel serè
prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 10km/h NE

 • 7°C
  DS.
 • 6°C
  DG.
 • 6°C
  DL.
 • 8°C
  DT.
 • 9°C
  DC.

En directe

Els Informatius