dimarts, 17 de gener 2023

Agramunt inici la rehabilitació del carrer Sabateria de Baix

Agramunt inici la rehabilitació del carrer Sabateria de Baix

L'Ajuntament d'Agramunt ha començat aquesta setmana les obres del projecte de rehabilitació del carrer Sabateria de Baix i de l'arranjament de l'aparcament ‘Cal Viladàs'. Concretament, ahir hi va estar treballant l'equip d'arqueòlegs. El projecte contempla l'arranjament del tram del carrer Sabateria de Baix que va des de la Travessera de l'Aspi fins a la Travessera del carrer Sabateria, i que donarà continuïtat al projecte de rehabilitació de l'espai públic iniciat l'any 2014 i que engloba la plaça de l'Església, el carrer Sió, el carrer Sant Joan, els porxos de la baixada del Mercadal i el carrer Castell.

Com detalla l'alcaldessa d'Agramunt Sílvia Fernàndez: "Aquestes obres complementen els treballs de rehabilitació de la part antiga i dignifiquem una part més del municipi modernitzant-ne tots els subministraments. A més, amb la ferma voluntat de conservar els porxos més antics que tenim i preservar així tot el nostre patrimoni. 

El carrer Sabateria de Baix formava part de l'antic recinte emmurallat i en una de les parcel·les encara es conserven les arcades del porxo més antigues de la vila que el consistori vol preservar i mantenir. El projecte també té previst conservar la façana de l'antiga fàbrica de ‘Cal Viladàs' i es reobriran les obertures que serviran per donar accés als vianants a l'aparcament. Pel que fa a l'aparcament de ‘Cal Viladàs' s'actuarà en una part per arranjar l'espai resultant de l'enderroc de tres edificis que s'habilitarà com a zona d'aparcament.

Les obres tenen un pressupost de 140.685,85 euros (IVA no inclòs) i es comptarà amb una subvenció de la Diputació de Lleida de 116.505 euros. Està previst que els treballs s'allarguin uns quatre mesos. 

Foto: Inici dels treballs de rehabilitació del carrer Sabateria de Baix amb el treball de l'equip d'arqueòlegs.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius