dimecres, 25 de gener 2023

Convocatòria de vaga als sectors educatiu i sanitari

Convocatòria de vaga als sectors educatiu i sanitari

Els professionals del sector sanitari i del sector educatiu estan cridats avui i demà a la vaga que s'ha convocat des de diferents sindicats. 

Pel que fa al sector de la sanitat, ha sigut el sindicat Metges de Catalunya qui ha convocat les dues jornades, avui i demà. Entre els motius per convocar la vaga, el sindicat indica que no poden continuar "sent còmplices del desmantellament del sistema sanitari públic de salut", i al·lega motius com la sobrecàrrega crònica de treball; el dèficit cronificat i global de professionals i que la inversió en salut per habitat i les condicions laborals i retributives segueixen a la cua de l'Estat i a anys llum d'Europa.

Davant d'aquesta convocatòria, la Generalitat ha fixat els serveis mínims en un 25 per cent de la plantilla als centres d'assistència no hospitalària el primer dia, i d'un terç els següents; el normal funcionament a Urgències i les unitats especials, i d'un 50 per cent en altres serveis.

Pel que fa al sector educatiu, el sindicat USTEC-STEs ha fet una crida als docents per a que secundin la vaga per reclamar un pacte d'estabilitat per als interins i la inclusió als pressupostos del 2023 d'alguna mesura per revertir les retallades en educació, entre d'altres. En aquest àmbit, s'ha fixat, com a serveis mínims, una persona de l'equip directiu per cada centre i un docent per cada tres aules des d'educació infantil fins a secundària. Per a l'educació especial --de 3 a 16 anys-- s'ha fixat uns serveis mínims del 50 per cent de la plantilla dels centres, el mateix percentatge que a les escoles bressol.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

5°C


prob. precipitació: 85%
humitat: 95%
vent: 30km/h E

 • 11°C
  DC.
 • 10°C
  DJ.
 • 10°C
  DV.
 • 11°C
  DS.
 • 12°C
  DG.

En directe

Els Informatius