dilluns, 30 de gener 2023

Les escoles d'Agramunt celebren el DENIP amb una penjada conjunta de missatges al passeig

Les escoles d'Agramunt celebren el DENIP amb una penjada conjunta de missatges al passeig

Els tres centres escolars de la vila d'Agramunt, l'INS Ribera del Sió, l'Escola Macià-Companys i el Col·legi Mare de Déu dels Socós han celebrat, aquest matí, el DENIP, el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau de forma conjunta, en una acció proposada des de l'institut agramuntí. La proposta es va fer arribar a les dues escoles de la vila, tal i com indica la directora de l'Escola Macià-Companys, Montse Balcells: "La proposta ens ha vingut de l'institut, que ha proposat a les dues escoles una activitat que té com a objectiu decorar bona part dels arbres que hi ha al Passeig Josep Brufau amb missatges, paraules o dibuixos de pau".

Així doncs, els escolars i estudiants han penjat, durant el matí, els seus missatges de pau als arbres. La coordinadora d'activitats extraescolars de l'INS Ribera del Sió, Maria Rosa Rubió, indica que aquesta activitat, a part de fomentar la pau, també ha propiciat la col·laboració intergeneracional entre els alumnes: "A més, ha sigut molt bonic perquè els nostres, que són els més grans, els hi fa molta il·lusió poder ajudar als més petits, que fins i tot poden ser germans, companys o familiars, i ha sigut bonic trobar-se en un espai de trobada com aquest. També ens agrada la idea que això sigui l'inici d'altres coses i futurs projectes".

En total, han participat d'aquesta iniciativa més de 800 alumnes. 

Al Col·legi Mare de Déu dels Socós, a més de participar en la iniciativa de l'institut, també han realitzat diferents activitats de sensibilització sobre la manera de viure en pau. Així ho indica la coordinadora de pastoral del centre, Carme Bosch: "A cada classe s'ha preparat activitats de sensibilització sobre la manera de viure en pau. Els i les alumnes han buscat informació sobre persones que ens han deixat bones petjades i han contribuït a la pràctica i la difusió de la no violència al món".

Aquesta activitat, a més, segueix el lema del curs en el Col·legi Mare de Déu dels Socós, com és ‘Siguis tu, deixa petjada per la pau'.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 65%
vent: 0km/h C

 • 24°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 22°C
  DG.
 • 21°C
  DL.
 • 21°C
  DT.

En directe

Els Informatius