dilluns, 6 de febrer 2023

El territori que rega el Canal, a les noves sales expositives de l'Espai Cultural

El territori que rega el Canal, a les noves sales expositives de l'Espai Cultural

L'Espai Cultural dels Canals d'Urgell (ECCU) ha mostrat el seu nou discurs museogràfic de dues de les sales expositives (la Gran i la Petita) als alcaldes de les cinc comarques regades pels Canals. A l'acte, hi han assistit alcaldes i representants municipals i comarcals de Linyola, Golmés, Preixens, Palau d'Anglesola, Mollerussa, Ivars d'Urgell, Vilanova de Bellpuig, Térmens, Miralcamp, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Urgell, Montoliu, Puiggròs, Juneda, Vila-sana, Montgai, Agramunt, Puigverd d'Agramunt, Bellcaire d'Urgell, Preixana, Bellvís i Bell-lloc d'Urgell.

 Les noves sales ofereixen una proposta immersiva que valora el patrimoni, la cultura, el paisatge i la població del territori regat pels Canals d'Urgell, donant a conèixer tant l'actualitat com el projecte de futur de la principal infraestructura hidràulica de Catalunya. La iniciativa està inclosa dins del projecte Eix 6 ‘Paisatges de Ponent' del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i està subvencionada pels Fons Feder Catalunya.

El relat de les dues noves sales explica com s'encara el futur després de fer el recorregut que parteix de la història de finals del segle XIX amb la construcció de la infraestructura a la primera sala. La visita s'acaba a la 'Sala de la gent', on a través d'una projecció es dona veu als protagonistes del Canal, tots ells interpretats per actors del territori, que a mode d'holograma expliquen quin és el seu paper en la infraestructura.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 26°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 20°C
  DG.
 • 23°C
  DL.
 • 23°C
  DT.

En directe

Els Informatius