dimarts, 28 de febrer 2023

Avui es farà la prova del sistema d'alerta de protecció civil a la població

Avui es farà la prova del sistema d'alerta de protecció civil a la població

Avui, 28 de febrer, al matí, a partir de les 11 hores, es durà a terme a Lleida i a l'Alt Pirineu i Aran, la primera de les 4 proves que es realitzaran a tot el territori català per donar a conèixer entre la ciutadania el sistema d'alertes de protecció civil a la població.

Són missatges que en cas real, s'enviarien en el curs d'una emergència greu en la que calgués donar instruccions concretes a la població. 

El sistema està en marxa a Catalunya des de l'1 de febrer, quan la Generalitat va assumir-ne la competència un cop l'Estat va acabar el desenvolupament tecnològic de l'eina que permet enviar un missatge a tots els telèfons mòbils que es trobin en una zona concreta. El missatge que es rep no es tracta d'un SMS, és un missatge emergent de text acompanyat d'un so molt estrident que no finalitza fins que l'usuari prem una tecla. El missatge que es distribuirà demà indica que és un missatge de prova per difondre aquest sistema de missatgeria. El mes d'abril i maig es realitzaran altres proves a la resta del territori de Catalunya.

Es demana a la ciutadania de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran que ompli una enquesta breu online per informar de si s'ha rebut el missatge, en quin idioma i a través de quina operadora. Aquestes dades, anonimitzades, serveixen per comprovar que la prova ha arribat al màxim de mòbils possible. La informació de l'enquesta es troba al següent l'enllaç.


 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 26°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 20°C
  DG.
 • 23°C
  DL.
 • 23°C
  DT.

En directe

Els Informatius