dilluns, 13 de març 2023

Finalitzen les obres de restauració de la portalada septentrional de l'Església d'Agramunt

Finalitzen les obres de restauració de la portalada septentrional de l'Església d'Agramunt

La setmana passada van finalitzar les obres de restauració de la Portalada septentrional de l'Església de Santa Maria d'Agramunt. Els treballs de restauració els han realitzat professionals sota la direcció tècnica de l'empresa Arcovaleno Restuaro SL. 

A trets generals, la intervenció ha consistit en esmenar les mancances conservatives del conjunt i en millorar la lectura i la unitat estètica de l'obra. Concretament, s'han eliminat els morters afegits al llarg del temps i d'altres que es trobaven en mal estat. Especialment aquells que afectaven directament decoracions escultòriques; s'han netejat les superfícies per tal de millorar-ne la presència estètica; s'ha consolidat la pedra amb l'objectiu d'alentir-ne el deteriorament natural i s'han segellat fissures i esquerdes.

Aquesta intervenció ha tingut un cost de 44.649,00 euros (IVA inclòs). Els treballs han estat finançats amb un ajut d'11.162 euros del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb  pressupost municipal, i amb una aportació del Bisbat d'Urgell i la parròquia d'Agramunt. L'Ajuntament d'Agramunt també s'ha adherit a la línia de subvencions per a la restauració i remodelació del patrimoni cultural de l'Institut Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida que encara està pendent de resolució.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 26°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 20°C
  DG.
 • 23°C
  DL.
 • 23°C
  DT.

En directe

Els Informatius