dimarts, 14 de març 2023

L'ampliació del CAP Tàrrega entra en fase de licitació i es començarà a construir enguany

L'ampliació del CAP Tàrrega entra en fase de licitació i es començarà a construir enguany

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat, aquest passat cap de setmana, el CAP Tàrrega, per reunir-se amb els responsables dels organismes que participen en el projecte d'ampliació i remodelació del centre sanitari, és a dir, el Servei Català de la Salut, l'Institut Català de la Salut (ICS), la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de Tàrrega. Tots ells han signat recentment un conveni de col·laboració per fer possibles les obres de modernització i ampliació del CAP, que just el passat dissabte van entrar en fase de licitació i que començaran al llarg d'aquest any.

El projecte contempla la reforma d'uns 650 metres quadrats de l'edificació existent i l'ampliació en 1.100 metres quadrats més, de manera que el centre passarà dels 2.600 metres quadrats actuals als 3.700. Amb aquesta ampliació es busca principalment incrementar el nombre de consultes per a l'atenció primària, pediàtrica i les especialitats, així com redefinir i ampliar l'àrea d'urgències, que passarà de tres a cinc consultes, més una sala d'observació. D'aquesta manera, el CAP passarà de tenir 40 a 48 consultes en total. L'actuació també permetrà millorar l'espai destinat a la salut mental, amb circuits diferenciats per a l'atenció infanto-juvenil i la d'adults. Així mateix, la remodelació permetrà incorporar l'equip territorial de Salut Pública a l'edifici del CAP. A més, s'urbanitzarà l'aparcament públic adjacent amb 113 places i s'adequarà una zona enjardinada.

L'obra tindrà un cost d'uns 4.230.000 euros, que anirà a càrrec de la Diputació de Lleida, mentre que el Servei Català de la Salut aportarà l'equipament per valor d'uns 220.000 euros. El terreny on s'edificarà l'ampliació del CAP ha estat cedit per l'Ajuntament de Tàrrega.

L'actual CAP Tàrrega es va construir l'any 1992 i s'ha quedat petit i poc funcional a causa de l'increment gradual de la cartera de serveis de l'atenció primària i del nombre de professionals que hi treballen, que actualment són al voltant dels 110. La població que es beneficiarà d´aquesta ampliació és d'unes 40.000 persones, que pertanyen a les ABS Tàrrega, Bellpuig i Agramunt.

 

Comparteix-ho:
Categories:

Comentaris

El temps

Agramunt

8°C


prob. precipitació: 0%
humitat: 60%
vent: 0km/h C

 • 26°C
  DV.
 • 23°C
  DS.
 • 20°C
  DG.
 • 23°C
  DL.
 • 23°C
  DT.

En directe

Els Informatius